Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ



                                           
          Του  Mανώλη Παπαδάκη
 
Δεν έχουν περάσει ούτε δύο χρόνια, από τις προηγούμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Τότε σου είπαν ότι για "το καλό σου" πρέπει να ψηφίσεις "Καλλικράτη". Και ψήφισες. Τώρα δε βρίσκεις παιδικό σταθμό για το παιδί σου.
 

Κι έτσι παρά τη φτώχεια σου, πρέπει να σταματήσεις να δουλεύεις για να "κρατήσεις" το παιδί σου.
Σε λίγο ανθρωπάκο ο "Καλλικράτης" θα κλείσει σχολεία, ΚΑΠΗ, νοσοκομεία
κι ό,τι άλλο φανταστείς. Αλλά εσύ δεν καταλαβαίνεις τίποτα ανθρωπάκο.
 

Τώρα σου λένε ότι θα πατάξουν τη φοροδιαφυγή και δεν καταλαβαίνεις ανθρωπάκο ότι εσένα σημαδεύουν πάλι.
Ούτε τους εφοπλιστές, ούτε τους βιομήχανους, ούτε τους τραπεζίτες, ούτε αυτούς
που αναλαμβάνουν τα δημόσια έργα. Εσένα ανθρωπάκο.
 

Σου μιλάνε για ανάπτυξη ανθρωπάκο και δεν καταλαβαίνεις  ότι μιλάνε για την ανάπτυξη του κεφαλαίου. Όχι τη δική σου. Για σένα υπόσχονται ότι η "ανάπτυξη" θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Αλλά δε σου λένε ποιάς εργασίας. Της εργασίας των 400 ευρώ, της  ανασφάλιστης εργασίας, της ελαστικοποιημένης 3ωρης και 4ωρης; Της εργασίας που ο εργοδότης διατηρεί το δικαίωμα να σε απολύει όποτε θέλει χωρίς αποζημίωση; Ποιάς
εργασίας ανθρωπάκο;

 

Σου λένε ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις για την εξυγίανση της δημόσιας διοίκησης και δεν καταλαβαίνεις ανθρωπάκο ότι εσένα θα μεταρρυθμίσουν. Θα σε απολύσουν θα σε μεταθέσουν, θα αυξήσουν τα όρια συνταξιοδότησής σου, για μια σύνταξη που δεν πρόκειται να πάρεις ΠΟΤΕ γιατί τα ταμεία τα τίναξαν στον αέρα αυτοί που σου λένε κι από πάνω "μαζί τα φάγαμε".
 

Σου μιλάνε για ιδιωτικοποιήσεις ανθρωπάκο και δεν καταλαβαίνεις ότι όταν θα  γίνουν όλα ιδιωτικά, όταν δηλαδή θα γίνουν ιδιωτικά νοσοκομεία, ιδιωτικά σχολεία ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί, ιδιωτικοί δρόμοι, ιδιωτικά αεροδρόμια,
ιδιωτικά λιμάνια,
ιδιωτικό ρεύμα και νερό, εσύ ανθρωπάκο, πού θα βρείς λεφτά για να πληρώνεις
όλους αυτούς τους ιδιώτες;

 

Σου έδωσαν ένα ψεύτικο όραμα ανθρωπάκο που το λένε Ευρωπαική Ένωση και  ένα ψεύτικο σύμβολο, το Ευρώ και τρέχεις εσύ ο ιθαγενής ξοπίσω τους, αυτόδουλος και γελοίος, μη τα χάσεις, μη χάσεις δηλαδή τις χάντρες και τα καθρεφτάκια των κατακτητών.
 

Αλλά γιατί στα λέω τώρα αυτά ανθρωπάκο; Aφού αύριο που όλοι όσοι έχουν ακόμα κουράγιο αλλά και υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια -που εσύ δεν έχεις ανθρωπάκο- θα είναι πάλι στους δρόμους, απέναντι στα ΜΑΤ και στα χημικά, εσύ θα είσαι στην ασφάλεια του καναπέ σου και επί πλέον θα αναζητάς ένα "άλλοθι" στην ανοησία που σε δέρνει, αιώνες τώρα, και θα σου φταίνε πάλι οι "συνδικαλισταί" και οι "κομμουνισταί".
Άει στο διάολο, ανθρωπάκο!


Μανώλης Παπαδάκης
Ε.ΠΑ.Μ. Καστέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά, ει δυνατόν πεζά, και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.