Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Τα σενάρια της επόμενης μέρας…Τι πρέπει να κάνουν οι Ανεξ.Έλληνες.


 Αυγούστου 12, 2013

                                                 1150393_577106075680450_2032287185_n

Του Ανδρέα Γιατρά

Πολλοί θα αναρωτιόμαστε ποια μπορεί να είναι τα σενάρια της επόμενης μέρας.Το μέλλον της χώρας θεωρείται αβέβαιο,αφού βαδίζουμε σε ένα δρόμο σκοτεινό χωρίς σημάδια ανάκαμψης.

Τα δεδομένα αυτή την στιγμή δείχνουν πως δεν πείθει η πρόταση της αντιπολίτευσης συνολικά.

Αν θεωρήσουμε ότι τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης Νδ-Πασόκ ακολουθούν την πολιτική υποταγής στην Γερμανική μπότα και στην δικτατορία του ευρώ και η Δημαρ δεν έχει καμιά απήχηση στην κοινωνία,μένουν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Για τη Χρυσή Αυγή δεν μπορούμε να πούμε και πολλά.Η Χρυσή Αυγή είναι ένα νεοναζιστικό κίνημα, σε επίπεδο ηγεσίας τουλάχιστον, και δεν έχει την παραμικρή πρόταση για την έξοδο από την οικονομική κρίση.

Ο Σύριζα με τις συνεχόμενες αλλαγές στις πολιτικές του θέσεις δείχνει όλο και πιο πολύ να στρέφεται προς την μνημονιακή πλευρά προσπαθώντας να στρογγυλέψει τις θέσεις του και να δείξει στα μεγάλα αφεντικά της Ευρώπης πως θα είναι κι αυτός πιστό παιδί.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προσπαθούν να βρουν το βηματισμό τους,χωρίς ακόμα τουλάχιστον να προτείνουν συντεταγμένες ριζοσπαστικές λύσεις οι οποίες θα αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό.

Θεωρώ μια συνεργασία Νδ-Σύριζα ως ένα πιθανό σενάριο στο οποίο και οι δύο δήθεν για το καλό της πατρίδας θα βάλουν νερό στο κρασί τους και θα υποσχεθούν διαπραγμάτευση.Αυτή θα είναι και η μεγάλη παγίδα στην οποία μπορεί για ακόμα μια φορά να πέσει ο ελληνικός λαός.

Θεωρώ την πρόταση για έξοδο από την ζώνη του ευρώ επιβεβλημένη στην οποία μπορούν να συνεργαστούν δυνάμεις από όλο το πολιτικό φάσμα,σε συνεργασία με τα κινήματα της πλατείας και με βάση την εθνική ανεξαρτησία,τις ανάγκες του λαού και όχι των δανειστών θα αγωνιστούν προς το συμφέρον των Ελλήνων.

Είναι αναγκαίο το κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να θέσει το θέμα της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα στο οποίο υπάρχει και η δυνατότητα της εσωτερικής συζήτησης των μελών,και το οποίο σχέδιο εαν αποφασιστεί θα πρέπει να συνοδευτεί με μια σειρά άλλων μέτρων….άμεσος λογιστικός έλεγχος του χρέους,έλεγχος στην κίνηση κεφαλαίων,κρατικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδας,διακρατικές συμφωνίες,επιστροφή του χρυσού,κατοχικό δάνειο…κτλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά, ει δυνατόν πεζά, και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.