Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Στους δρόμους οι Ισπανοί για τα «δικαιώματα των παιδιών τους»

Διαδηλώσεις ενάντια στις εργασιακές μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας της συντηρητικής κυβέρνησης του Μαριάνο Ραχόι πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε όλη την Ισπανία. Τα συνδικάτα έχουν κηρύξει για σήμερα γενική 24ωρη απεργία.
Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Κρατώντας κόκκινες σημαίες και πανό που γράφουν «Γενική απεργία» και «Όχι στην εργατική μεταρρύθμιση» και το σύνθημα «σήμερα παλέυουμε για τα δικαιώματα των παιδιών μας» ομάδες συνδικαλιστών κατέβηκαν στους δρόμους, ενώ άλλοι έχουν πήραν θέσεις στις εισόδους επιχειρήσεων, στην κεντρική αγορά της Μαδρίτης και στους βασικούς σταθμούς των μέσων μαζικής κυκλοφορίας. Λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία προκλήθηκε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Βαρκελώνη, στη Μάλαγα, αλλά και σε άλλες πόλεις, με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ φθορές προκλήθηκαν σε ορισμένα κτίρια.

πηγή: tvxs



Μοίρες Παράλληλες ...
γιατί τώρα έχει ιδιαίτερη αξία το  βίντεο  που λάβαμε προ καιρού(*), η δήλωση του ισπανού φιλέλληνα και συγγραφέα Pedro Olalla, κάτοικου Αθήνας.  





(*)από τον κ. Wayne Hall και ευχαριστούμε πολύ γι αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά, ει δυνατόν πεζά, και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.